Mesken Pizzası Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı un
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı domates sosu
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı sarımsak
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Domates
- Kapya biber
- Yeşil biber
- Mısır
- Zeytin
- Susam (İsteğe bağlı)
Konut Pizzası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mayayı ılık su ile bir kasede eritelim. Daha sonra yoğurma kabında maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ek edelim en son unu yavaş yavaş koyarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım. Un yardımı ile mayalanan hamuru açalım elimizle yeniden toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit modüle bölelim.
- Şayet ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız birebir hamuru 3 kesime da bölebilirsiniz. Kestiğimiz parçayı beze haline getirerek un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla tepsiye nazaran açalım.
- Tepsiye aldığımız hamurun kenarlarını içe yanlışsız kıvırarak biçim verelim bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım.
- Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için gereken materyalleri karıştırıp hamurun her yerine sürelim. Kalan kısmı hayal gücünüze bağlı dilediğiniz üzere süsleyin.
- Üzerine tercihe nazaran dilimlenmiş sucuk, domates, biber, kapya biber mısır tanelerini ekleyelim. Materyalleri koyduktan sonra sebzelerin sert kalmaması için bir ölçü pişirelim koyduğunuz materyale nazaran bu müddet değişebilir.
- Orta ara denetim ederseniz sebzelerin piştiğini anlarsınız. Sebzeler biraz piştikten sonra çıkarıp kaşarı ve susam ekleyelim. Pizzamızı tekrar fırına sürelim. Peyniri kızaran pizzamız hazır. Afiyet şeker olsun