iltasyazilim
FD Üye
Ev Tarhanası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo süzme yoğurt
*1 kilo domates
*Yarım kilo kırmızı biber
*Yarım kilodan biraz daha az tatlı yeşil biber
*1 kilo kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet taze nane
*1 yemek kaşığı tuz
*4 kilo un
*1 çay bardağı su
Ev Tarhanası Yapımı Tarifi Yapılışı Ev tarhanası yapmak zahmetli olsa da sonucu zahmetine değiyor ayrıntılı bir şekilde fotoğrafladığım tarhana yapımı için;
Öncelikle derince bir tencerenin içerisine kuru soğanları birkaç parçaya bölüp ekleyelim sonrasında kırmızı biber yeşil biber ve domatesi de ekleyip 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 30 dakika malzemeler yumuşayana kadar pişirelim
Malzemeler piştikten sonra ezici ile ezelim ve kevgirden geçirelim soğumaya bırakalım
Soğuduktan sonra içerisine süzme yoğurdu, doğranmış maydanoz ve naneyi, tuzunu ekleyip karıştıralım
Son aşamada ise un ilavesi yapalım işte bu aşamada biraz yorulabiliyorsunuz çünkü tarhana hamurunu baya katı yoğurmak gerekiyor katı hale gelene kadar yoğurduktan sonra tarhana hamurunu 3 gün bekletelim bu 3 gün içerisinde günde üç sefer hamuru karıştıralım hamurun zamanla cıvıklaştığını ve mayalandığını göreceksiniz
Sonra tarhanayı sereceğimiz yere yağlı kağıt serelim üzerine kepçe ile tarhana dan dökelim (fotoğraflarda belirttim) ben içeride gölgede kuruttum siz balkonda güneşte de kurutabilirsiniz
Serdiğimiz tarhana hamuru iki taraflı kuruduktan sonra kevgirden geçirelim ve tepsiye döküp birkaç gün arada karıştırarak iyice kurumasını sağlayıp bez torbada saklayalım
Kolay gelsin
**
*1 kilo süzme yoğurt
*1 kilo domates
*Yarım kilo kırmızı biber
*Yarım kilodan biraz daha az tatlı yeşil biber
*1 kilo kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet taze nane
*1 yemek kaşığı tuz
*4 kilo un
*1 çay bardağı su
Ev Tarhanası Yapımı Tarifi Yapılışı Ev tarhanası yapmak zahmetli olsa da sonucu zahmetine değiyor ayrıntılı bir şekilde fotoğrafladığım tarhana yapımı için;
Öncelikle derince bir tencerenin içerisine kuru soğanları birkaç parçaya bölüp ekleyelim sonrasında kırmızı biber yeşil biber ve domatesi de ekleyip 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 30 dakika malzemeler yumuşayana kadar pişirelim
Malzemeler piştikten sonra ezici ile ezelim ve kevgirden geçirelim soğumaya bırakalım
Soğuduktan sonra içerisine süzme yoğurdu, doğranmış maydanoz ve naneyi, tuzunu ekleyip karıştıralım
Son aşamada ise un ilavesi yapalım işte bu aşamada biraz yorulabiliyorsunuz çünkü tarhana hamurunu baya katı yoğurmak gerekiyor katı hale gelene kadar yoğurduktan sonra tarhana hamurunu 3 gün bekletelim bu 3 gün içerisinde günde üç sefer hamuru karıştıralım hamurun zamanla cıvıklaştığını ve mayalandığını göreceksiniz
Sonra tarhanayı sereceğimiz yere yağlı kağıt serelim üzerine kepçe ile tarhana dan dökelim (fotoğraflarda belirttim) ben içeride gölgede kuruttum siz balkonda güneşte de kurutabilirsiniz
Serdiğimiz tarhana hamuru iki taraflı kuruduktan sonra kevgirden geçirelim ve tepsiye döküp birkaç gün arada karıştırarak iyice kurumasını sağlayıp bez torbada saklayalım
Kolay gelsin
**