
Mesken Tarhanası Tanımı İçin Gereçler
- 5 kg süt
- 1.5 kg domates
- 1 kg kırmızı kapya biber
- 6-7 adet kuru soğan
- Yarım kg nohut (Pişmemiş)
- 4-5 tane yeşil sivri biber
- Yarım demet maydanoz
- Taze nane
- Dereotu
- 5 kg un (2 kg kadar sonradan eklenecek)
Mesken Tarhanası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 kg. Sütten yoğurt yapıp süzdürülür.
- Domates, biber, soğan iri olarak doğranıp düdüklüde bir ölçü su ile pişirilir.
- İçine nane, maydanoz ve dereotu ekleyip 5 dakika daha pişirilir.
- Soğuyunca evvelce pişirilmiş nohutu eklenir.
- Bütün karışımı blendırdan geçirilir.
- Büsbütün soğuduktan sonra yoğurdu eklenip unla yoğurulur.
- Ekşimesi için en az 4-5 gün beklenir. Bu ortada sulanırsa un eklenip günde birkaç kez yoğurulur.
- Pak bir bezin üstüne ufak modüller halinde serilir. Tam kurumadan kevgirden geçirilir.