
Ev Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler
- 10 kg tarhana unu
- 3 kğ süzme yoğurt (ekşimiş olcak)
- 5 kilo kapya biber
- 3 kg soğan
- 1 kg sivri biber
- 1 kg domates
- 2 bağ nane
- 1 su bardağı eski tarhana ( mayalamak için)
- 1 çay bardağı tuz
Ev Tarhanası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sizlere çankırı usulü kışlık ev tarhanası tarifi veriyorum.
- Un hariç bütün malzemelerin hepsini robottan geçirin.
- Bir gece bekletilin.
- Malzemelere unu koyarak ele yapışan bir kıvamda yoğurun.
- Günde iki kere karıştırarak.
- Tarhanayı 8 ve ya 12 gün bekletin.
- Hamurun kabarması bitince ara ara sofra bezine kaşık kaşık dökün.
- 6 saat sonra tarhanaları ters düz edin.
- Ertesi gün tarhanayı elinizle ovalayarak süzgeçten geçirin.
- Kum gibi olması gerekiyor.
- Sonra tekrar sofra bezine sererek havadar bir yerde 4-5 gün ara ara karıştırarak kurumasını sağlayın.
- Cam kavanozlara koyarak muhafaza edin.Tarhanamız bereketli olsun inşallah.