Konut Tipi Pizza Tanımı İçin Gereçler
Pizza hamuru için;
- 1 su bardağı süt ılık
- 1 su bardağı su ılık
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- 4 yemek kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 er tutam fesleğen, kekik, karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Süt mısır
- Salam
- Sosis
- Sucuk
- Domates
- Yeşil biber
- Kaşar peyniri
- Zeytin
- Birazcık susam
Konut Tipi Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için süt ve su bir kapa koyup maya zeytinyağınıda ekleyelim homojen olana kadar karıştırıyoruz. Daha sonra da unu yavaş yavaş döküp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
- O sıra da kalan materyalleri ayarlayalım. Kaşar peyniri rendelenecek, salam, sosis, sucuk istediğimiz boyutta doğranacak.
- Zeytinleri çekirdek den çıkacak onlarda minik minik doğranacak .Domates ve yeşil biberleri de doğranacak.
- Sosu içinde ketçap ve salça karışma baharatları ve yağı koyup düzgünce karıştırın.
- Hamuru mayalanınca ise hal verilir. Ben kare olarak açtım.
- Birinci sos döküp daha sonra kalan gereçleri yerleştirilir en son susam döküp ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dakika pişiyoruz. Afiyet olsun ????????????⚘