Ev Usulu Baklava Yapılışı
Ev Usulu Baklava Tarifi Resimli
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım cay bardağı sıvı yağ
2 corba kaşığı yoğurt
Yarım cay bardağı sut
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 cay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un
imagesevusulubaklavatarifi5ad3d5f8f0350
İc harcı icin
1 corba kasesi ceviz ici
200 gram margarin veya tereyağı
1 paket mısır veya buğday nişastası
Şerbeti icin
7 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yarım limon suyu
Ev usulu baklava yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sutu, yoğurdu, limon suyunu koyup cırpma teliyle karıştırıyoruz Uzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz kucuk şekilde bezeler ayırıyoruz Herpsini birer birer yuvarlıyoruz
Tezgaha nişasta serpiyoruz Hamurları cay tabağından biraz daha buyuk bir şekilde acıyoruz Hamurumuzu boyle acarken dort kat olarak ust uste yağlayıp koyuyoruz
Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin buyukluğunde acıyoruz Tepsiye yerleştirip uzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz Son katı acıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıcağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz Uzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak dokuyoruz
170 derecelik fırında ortalama 5055 dakika pişiriyoruz Uzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz Baklavamız fırından cıktıktan sonra şerbeti ılıkken dokun
Ev Usulu Baklava Tarifi Resimli
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım cay bardağı sıvı yağ
2 corba kaşığı yoğurt
Yarım cay bardağı sut
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 cay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un
imagesevusulubaklavatarifi5ad3d5f8f0350
İc harcı icin
1 corba kasesi ceviz ici
200 gram margarin veya tereyağı
1 paket mısır veya buğday nişastası
Şerbeti icin
7 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yarım limon suyu
Ev usulu baklava yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sutu, yoğurdu, limon suyunu koyup cırpma teliyle karıştırıyoruz Uzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz kucuk şekilde bezeler ayırıyoruz Herpsini birer birer yuvarlıyoruz
Tezgaha nişasta serpiyoruz Hamurları cay tabağından biraz daha buyuk bir şekilde acıyoruz Hamurumuzu boyle acarken dort kat olarak ust uste yağlayıp koyuyoruz
Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin buyukluğunde acıyoruz Tepsiye yerleştirip uzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz Son katı acıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıcağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz Uzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak dokuyoruz
170 derecelik fırında ortalama 5055 dakika pişiriyoruz Uzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz Baklavamız fırından cıktıktan sonra şerbeti ılıkken dokun