Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Usulü Kıymalı Pide

Ev Usulü Kıymalı Pide
0
170

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
ev-usulu-kiymali-pide.jpg

Ev Yöntemi Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler


Pide hamuru için gereçler:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya (2 tatlı kaşığı)
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un (yaklaşık)
Kıymalı pide iç harcı için gereçler:
  • 1 kilo dana kıyması (300 gram kuzu da karıştırdım ben)
  • 2 adet soğan
  • 3 adet kabukları soyulmuş domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Sivri biber (2 adet )
  • 1 kaşık pul biber, kırmızı toz biber, tuz
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Üzeri için
  • Yumurta sarısı ve az sıvı yağ

Ev Tarzı Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce kıymalı içimizi hazırlayalım. Pide imalinde unutulmaması gereken birtakım kıymetli ögeler var birincisi iç gereçlerinizi farklı ayrı robotton geçirin, şayet robotunuz yoksa, çok ince biçimde doğramanız lazım.
  2. Ben evvel soğanları, sonra domatesi ve biberi robottan geçirdim.Maydanozu robottan geçirmeyin çok makus bir yeşil renk salıyor.Zaman ayırın ve çok ince bıçakla doğrayın.
  3. Kıymayı, baharatları ve başka bütün gereçleri ekleyip karıştırın.Etiniz yağsızsa biraz yağda ekleyebilirsiniz.
  4. Üzerini kapatın, dinlenmeye bırakın.
  5. Hamuru için su, maya ve şekeri karıştırın.
  6. İki dakika maya kabarana kadar bekleyin.
  7. Hamurunuzu dinlenmeye bırakın.
  8. Açma kısmına gelince hamurunuzu istediğiniz ölçüde bezelere ayırın. Biz portakal boyutunda tuttuk büyüklüklerini.
  9. Unlanmış bir tabanda hamurunuzu uzunlamasına açın, ortaya içinizi dökün.Tutması için bastırın.Eğer içiniz kuru üzere düşünüyorsanız hafif ıslatabilirsiniz elinizi ve o formda bastırabilirsiniz.
  10. Kenar katlamak içinde bastırın ve uçlardan birleştirin.
  11. Yağlı kağıda dizin.
  12. Önceden ısıtılmış fırına 250 derece üzeri kızara kadar pişirin.
  13. Fırından çıktıkları üzere bol tereyağı sürün. Şayet fazla yapmak isterseniz gereçleri çoğaltın
Ev Tarzı Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,158Mesajlar
30,097Kullanıcılar
InfoIntruderSon üye
Üst Alt