Ev Yöntemi Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Pide hamuru için gereçler:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket maya (2 tatlı kaşığı)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (yaklaşık)
- 1 kilo dana kıyması (300 gram kuzu da karıştırdım ben)
- 2 adet soğan
- 3 adet kabukları soyulmuş domates
- Yarım demet maydanoz
- Sivri biber (2 adet )
- 1 kaşık pul biber, kırmızı toz biber, tuz
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yumurta sarısı ve az sıvı yağ
Ev Tarzı Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kıymalı içimizi hazırlayalım. Pide imalinde unutulmaması gereken birtakım kıymetli ögeler var birincisi iç gereçlerinizi farklı ayrı robotton geçirin, şayet robotunuz yoksa, çok ince biçimde doğramanız lazım.
- Ben evvel soğanları, sonra domatesi ve biberi robottan geçirdim.Maydanozu robottan geçirmeyin çok makus bir yeşil renk salıyor.Zaman ayırın ve çok ince bıçakla doğrayın.
- Kıymayı, baharatları ve başka bütün gereçleri ekleyip karıştırın.Etiniz yağsızsa biraz yağda ekleyebilirsiniz.
- Üzerini kapatın, dinlenmeye bırakın.
- Hamuru için su, maya ve şekeri karıştırın.
- İki dakika maya kabarana kadar bekleyin.
- Hamurunuzu dinlenmeye bırakın.
- Açma kısmına gelince hamurunuzu istediğiniz ölçüde bezelere ayırın. Biz portakal boyutunda tuttuk büyüklüklerini.
- Unlanmış bir tabanda hamurunuzu uzunlamasına açın, ortaya içinizi dökün.Tutması için bastırın.Eğer içiniz kuru üzere düşünüyorsanız hafif ıslatabilirsiniz elinizi ve o formda bastırabilirsiniz.
- Kenar katlamak içinde bastırın ve uçlardan birleştirin.
- Yağlı kağıda dizin.
- Önceden ısıtılmış fırına 250 derece üzeri kızara kadar pişirin.
- Fırından çıktıkları üzere bol tereyağı sürün. Şayet fazla yapmak isterseniz gereçleri çoğaltın