Ev Usülü Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
- 4 -5 adet orta boy patates
- 1 kase bezelye
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 su bardağı ayıklanmış zeytin
- 4 -5 adet kornişon turşu
- Yarım su bardağı mısır
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- (Ben bezelye ve havucu kendim yaptım isteyen hazır da kullanılabilir)
Ev Usülü Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce patatesler haşlanır ve soyulur .
- İçine 2 yemek kaşığı sıcakken patatesler tereyağı koyulur ve ezilir .
- Tepsi veya küçük borcama dökülür .
- Üzerine bezelye ve havuç ,zeytin, mısır ve kornişon turşu serpilir.
- Üzerine kaşar rendesi serpilir .
- Kaşar eriyene kadar fırına verilir.
- Kaşar eriyince fırında alınır .
- İsteyen ketçap ve mayonez ile şekil verebilir ,ben sevmediğim için kullanmadım afiyet olsun.