iltasyazilim
FD Üye
Ev Usulü Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 yufka
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Serpmek için un
İç harcı :
*250 gr kıyma
*45 ad soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı çam fıstığı
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı yenibahar
*1 tatlı kaşığı Karabiber
Ev Usulü Sarıyer Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle kıymayı ocağa alıp yağ ilave ederek kavuralım Küp küp doğradığımız soğanlar ile fıstık ilave edilir ve tekrar kavrulur Soğanlar iyice kavrulunca biraz suda bekletilen üzüm ve baharatlar ilave edilip biraz daha kavrulur ve ateş kapatılıp ılımaya bırakılır Yufkalar ikiye bölünür Yarım yufka tezgaha serilip yağ su karışımı ile her yeri ıslatılır Elek yardımıyla ince tabaka halinde her yerine un elenir Uç kısmında boşluk bırakıp yufkanın her yerine hazırlanan harç serpilir Rulo yapılır Rulonun en dışa gelecek kısmına harcı koymayın ki rulo dan dökülmesin Ruloyu üç eşit parça gibi düşünüp bir ucu ortaya doğru bükülür ve diğer uçta onun üzerine kıvrılır Dilerseniz kol böreği gibi de döşeyebilirsiniz Tüm yufkaları aynı şekilde yapıp kalan harcı üstlerine sürerek, fırında alt üst kızarana dek pişirilir Hafif ılınınca çıtır çıtır yiyebilirsiniz AFİYET OLSUN
*3 yufka
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Serpmek için un
İç harcı :
*250 gr kıyma
*45 ad soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı çam fıstığı
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı yenibahar
*1 tatlı kaşığı Karabiber
Ev Usulü Sarıyer Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle kıymayı ocağa alıp yağ ilave ederek kavuralım Küp küp doğradığımız soğanlar ile fıstık ilave edilir ve tekrar kavrulur Soğanlar iyice kavrulunca biraz suda bekletilen üzüm ve baharatlar ilave edilip biraz daha kavrulur ve ateş kapatılıp ılımaya bırakılır Yufkalar ikiye bölünür Yarım yufka tezgaha serilip yağ su karışımı ile her yeri ıslatılır Elek yardımıyla ince tabaka halinde her yerine un elenir Uç kısmında boşluk bırakıp yufkanın her yerine hazırlanan harç serpilir Rulo yapılır Rulonun en dışa gelecek kısmına harcı koymayın ki rulo dan dökülmesin Ruloyu üç eşit parça gibi düşünüp bir ucu ortaya doğru bükülür ve diğer uçta onun üzerine kıvrılır Dilerseniz kol böreği gibi de döşeyebilirsiniz Tüm yufkaları aynı şekilde yapıp kalan harcı üstlerine sürerek, fırında alt üst kızarana dek pişirilir Hafif ılınınca çıtır çıtır yiyebilirsiniz AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.