Konut Adabı Tavuk Dürüm Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 3-4 su bardağı un (hamurumuz yumuşak bir hamur olacak)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tavuk göğsü
- Sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz, kırmızı toz biber, karabiber, kırmızı biber, kekik
- İsteğe bağlı olarak
- Patates kızartması
- Yeşillikler
Konut Tarzı Tavuk Dürüm Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk etimizi jülyen doğrayalım.
- Bir kaba marine materyallerimizi alalım ,tavuk etimizi ekleyip karıştıralım.
- Bir saat dolapta bekletelim.
- Daha sonra farklı bir kaba süt, maya, su ve şekerimizi ekleyip karıştıralım.
- Üzerine unumuzu yavaşça ekleyelim.
- Tuzumuzu ekleyip yoğuralım.
- Cıvık olmayacak yumuşak bir hamur elde edelim üzerini streçleyip 30 dk. Gelmesini bekleyelim.
- Daha sonra yoğurup bezelere ayırıp ince açalım çok aşırı ince olmasın.
- Yapıştırmayan ısıtılmış tavamıza açtığımız hamurumuzu koyalım.
- Artlı önlü çok kurutmadan pişirelim.
- Bir bez ile örtelim pişen lavaşlarımızı yumuşak kalsınlar ????lavaşımız hazır ????.
- Dolaptan tavuklarımızı alıp tavamızda kızartalım.
- Lavaşımızın ortasına tavuk, patates kızartması ve yeşilliklerimizi koyup saralım.
- Ben en sonunda biraz da tost makinesinde bastırıyorum hoş oluyor. Afiyet olsun ????????????.