Konut Yolu Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) biraz fazla sıvı yağ
- 1/2 (yarım) biraz fazla yoğurt
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Aldığı kadar un
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı biraz fazla şeker
- 1.5 yemek kaşığı margarin
- Vanilya
- Dilediğiniz süslerden
Mesken Yöntemi Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Herkese merhaba. İşe öncelikle kekimizi yapmakla başlayacağız. Yumurta ile şekeri 3-5 dk çırpıcı ile çırpalım.
- Sonra sırasıyla yağ yoğurt ekleyip 1-2 dk çırpalım.
- Un kabartma tozu vanilya ekleyip karıştıralım. Kıvamı ne çok akışkan ne de çok katı olacak.
- Yağladığımız rastgele bir fırın tepsisine alıp 180 derecede pişirelim. Tepsimiz çok büyük olmasın kekimiz ince olur.
- Kekimiz pişerken kremasını yapalım. Sütü tenceremize alıp ocağımıza koyalım. Un nişasta ekleyip karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilya ve margarini ekleyip mikserden geçirelim ve soğumaya bırakalım.
- Kekimiz piştikten sonra ıslak bez üzerinde soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimize. Soğuyan kremamızı güzelce yayalım. Üzerini dilediğini üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.