Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Acı Biber Turşusu

Ev Yapımı Acı Biber Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ev Yapımı Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır



Ev Yapımı Acı Biber Turşusu Tarifi








Malzemeler: 15 lt'lik kavanoz için,

500 gr acı sivri biber 900 gr domates 10 adet kocaman dişli sarmısak 10 adet tane karabiber 2 yemek yemek kaşığı salamura tuzu 125 ml üzüm sirkesi 1 yemek yemek kaşığı toz şeker 1 avuç kereviz yaprağı

Tanım:

Sivri biberleri teker teker yıkayın, sirkeli su içinde biraz bekletip, yeniden sudan geçirin Saplarını emin Kağıt havluyla tamamen kurulayın Domatesleri yıkayın Ortadan ikiye kesip, geniş bir cam kabın içine rendeleyin Sarmısakların kabuklarını soyun Sirkeli sıcak su içinde biraz bekletin Yıkayıp, ince ince dilimleyin Domateslerin üstüne ekleyin Karabiberleri yıkayın Sirkeli sıcak su içinde biraz bekletin Yıkayıp, kurulayın Domateslerin üzerine ekleyin Salamura tuzunu ve ve üzüm sirkesini de domateslerin üzerine ekleyin Hepsini, temiz bir kaşıkla karıştırın Daha evvelden ayrıntılarıyla yıkayıp, durulayıp, süzdürdüğünüz kavanozun, dibine toz şekeri serpiştirin Domates sostan birkaç kaşık dökün Üzerine biberleri dizin Kaşıkla üstüne bastırın oysa hava boşluğu kalmasın Bu şekilde azıcık sos, birazcık biber, bütün kavanozu adamakıllı sıkıştırarak doldurun En üste kereviz yapraklarını koyun Kalan domates sosu üzerine dökün Eğer domates sos yeterli gelmediyse, üzüm sirkesiyle kavanozu, ağzına dek en ince ayrıntısına kadar doldurun Pak bir sırça tabakla ya da başka birşeyle önem yapın ama sebzeler sosun dışına çıkmasın Kavanozun kapağını iyice kapatın Sosun taşma olasılığına aleyhinde, altına bir tabak koyun Güneş görmeyen, serin bir yerde biberler sararana değin bekletin 8 ila 15 gün arasında turşunuz olacaktır Turşuyu defalarca pak bir maşayla, suyunu da pak bir kaşıkla alın Elinizi sokmayın *
 

Similar threads

Ev Yapımı Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır Ev Yapımı Acı Biber Turşusu Tarifi imagesevyapimiacibibertursusu5ad3e65ac2847 Malzemeler: 15 lt'lik kavanoz icin, 500 gr acı sivri biber 900 gr domates 10 adet iri dişli sarmısak 10 adet tane karabiber 2 yemek kaşığı salamura...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Acı sivri biber *3 adet olgun domates *67 diş sarımsak *Yarım su bardağı üzüm sirkesi *34 kadeh zeytinyağı *Tuz *Bir Parça şeker Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Sivri biberleri efendice yıkayın Dilediğiniz gibi doğrayın ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Biber Turşusu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *3 kilo yeşil biber *23 baş sarımsak *Üzüm sirkesi (kullanılacak kavanozun üçte birini dolduracak kadar) *Salamura tuzu (3 litrelik kavanoza 3 yemek kaşığı) *Limon tuzu (her kavanoza 23 parça) *Su *İsteğe göre aralarına salatalık, domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Acı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Konserve kavanozunun aldığı kadar acı sivri biber ve süs biberi *1 baş sarımsak *1,5 yemek kaşığı salamura tuzu *1 küçük çay bardağı üzüm sirkesi *Yeteri kadar su Acı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı (Tarifi 1 lt’lik konserve kavanozuna göre...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Ayva turşusunu sonbaharda hazırlayarak, kışın ve ilkbahar aylarında tüketebilirsiniz Turşunun hazırlık aşaması yaptığınız diğer turşu çeşitlerinden pek farkı yok Turşuda kullandığınız ayvanın besin değeri oldukça yüksek, buna rağmen kalorisi çok azdır Turşu tüketmeyi sevenler için farklı bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,312Kullanıcılar
aarassqeSon üye
Üst Alt