iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Acı Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler: 15 lt'lik kavanoz için,
500 gr acı sivri biber 900 gr domates 10 adet kocaman dişli sarmısak 10 adet tane karabiber 2 yemek yemek kaşığı salamura tuzu 125 ml üzüm sirkesi 1 yemek yemek kaşığı toz şeker 1 avuç kereviz yaprağı
Tanım:
Sivri biberleri teker teker yıkayın, sirkeli su içinde biraz bekletip, yeniden sudan geçirin Saplarını emin Kağıt havluyla tamamen kurulayın Domatesleri yıkayın Ortadan ikiye kesip, geniş bir cam kabın içine rendeleyin Sarmısakların kabuklarını soyun Sirkeli sıcak su içinde biraz bekletin Yıkayıp, ince ince dilimleyin Domateslerin üstüne ekleyin Karabiberleri yıkayın Sirkeli sıcak su içinde biraz bekletin Yıkayıp, kurulayın Domateslerin üzerine ekleyin Salamura tuzunu ve ve üzüm sirkesini de domateslerin üzerine ekleyin Hepsini, temiz bir kaşıkla karıştırın Daha evvelden ayrıntılarıyla yıkayıp, durulayıp, süzdürdüğünüz kavanozun, dibine toz şekeri serpiştirin Domates sostan birkaç kaşık dökün Üzerine biberleri dizin Kaşıkla üstüne bastırın oysa hava boşluğu kalmasın Bu şekilde azıcık sos, birazcık biber, bütün kavanozu adamakıllı sıkıştırarak doldurun En üste kereviz yapraklarını koyun Kalan domates sosu üzerine dökün Eğer domates sos yeterli gelmediyse, üzüm sirkesiyle kavanozu, ağzına dek en ince ayrıntısına kadar doldurun Pak bir sırça tabakla ya da başka birşeyle önem yapın ama sebzeler sosun dışına çıkmasın Kavanozun kapağını iyice kapatın Sosun taşma olasılığına aleyhinde, altına bir tabak koyun Güneş görmeyen, serin bir yerde biberler sararana değin bekletin 8 ila 15 gün arasında turşunuz olacaktır Turşuyu defalarca pak bir maşayla, suyunu da pak bir kaşıkla alın Elinizi sokmayın *
Ev Yapımı Acı Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler: 15 lt'lik kavanoz için,
500 gr acı sivri biber 900 gr domates 10 adet kocaman dişli sarmısak 10 adet tane karabiber 2 yemek yemek kaşığı salamura tuzu 125 ml üzüm sirkesi 1 yemek yemek kaşığı toz şeker 1 avuç kereviz yaprağı
Tanım:
Sivri biberleri teker teker yıkayın, sirkeli su içinde biraz bekletip, yeniden sudan geçirin Saplarını emin Kağıt havluyla tamamen kurulayın Domatesleri yıkayın Ortadan ikiye kesip, geniş bir cam kabın içine rendeleyin Sarmısakların kabuklarını soyun Sirkeli sıcak su içinde biraz bekletin Yıkayıp, ince ince dilimleyin Domateslerin üstüne ekleyin Karabiberleri yıkayın Sirkeli sıcak su içinde biraz bekletin Yıkayıp, kurulayın Domateslerin üzerine ekleyin Salamura tuzunu ve ve üzüm sirkesini de domateslerin üzerine ekleyin Hepsini, temiz bir kaşıkla karıştırın Daha evvelden ayrıntılarıyla yıkayıp, durulayıp, süzdürdüğünüz kavanozun, dibine toz şekeri serpiştirin Domates sostan birkaç kaşık dökün Üzerine biberleri dizin Kaşıkla üstüne bastırın oysa hava boşluğu kalmasın Bu şekilde azıcık sos, birazcık biber, bütün kavanozu adamakıllı sıkıştırarak doldurun En üste kereviz yapraklarını koyun Kalan domates sosu üzerine dökün Eğer domates sos yeterli gelmediyse, üzüm sirkesiyle kavanozu, ağzına dek en ince ayrıntısına kadar doldurun Pak bir sırça tabakla ya da başka birşeyle önem yapın ama sebzeler sosun dışına çıkmasın Kavanozun kapağını iyice kapatın Sosun taşma olasılığına aleyhinde, altına bir tabak koyun Güneş görmeyen, serin bir yerde biberler sararana değin bekletin 8 ila 15 gün arasında turşunuz olacaktır Turşuyu defalarca pak bir maşayla, suyunu da pak bir kaşıkla alın Elinizi sokmayın *