Evde Acur Turşusu Nasıl Yapılır
Acur Turşusu Tarifi
Acur turşusu yapmak icin gerekli olan malzemeler:
3 kg acur
2 litre sirke
1 adet ekşi elma
2 baş sarımsak
15 su bardağı tuz
1 cay bardağı limon tozu
imagesevyapimiacurtursusu5ad3e6bd23d6a
Yapılışı
Acuları 2 saat kadar soğuk suda bekletin İyice yıkadıktan sonra uc kısımlarından az az keserek temizleyin Elma dilimlerini bidonun en latına dizin Temizlediğiniz acurları ve sarımsakları bidona doldurun Sirkeyi, tuzu, ve limon tozunu bir kapta karıştırıp iyice bidona boşaltın Eğer uzerinde eksik kısım kalırsa su ile o eksiği kapatın 12 saat kadar bidonun ağzını acık bırakıp iyice yerleşmesini bekleyin Bidonun ağzını iyice kapatıp serin ve golge bir yerde olgunlaşmasını bekleyin 20 gun sonra turşuyu kullanabilirsiniz
Acur Turşusu Tarifi
Acur turşusu yapmak icin gerekli olan malzemeler:
3 kg acur
2 litre sirke
1 adet ekşi elma
2 baş sarımsak
15 su bardağı tuz
1 cay bardağı limon tozu
imagesevyapimiacurtursusu5ad3e6bd23d6a
Yapılışı
Acuları 2 saat kadar soğuk suda bekletin İyice yıkadıktan sonra uc kısımlarından az az keserek temizleyin Elma dilimlerini bidonun en latına dizin Temizlediğiniz acurları ve sarımsakları bidona doldurun Sirkeyi, tuzu, ve limon tozunu bir kapta karıştırıp iyice bidona boşaltın Eğer uzerinde eksik kısım kalırsa su ile o eksiği kapatın 12 saat kadar bidonun ağzını acık bırakıp iyice yerleşmesini bekleyin Bidonun ağzını iyice kapatıp serin ve golge bir yerde olgunlaşmasını bekleyin 20 gun sonra turşuyu kullanabilirsiniz