Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram baklavalık yufka 30 lu
- 300 gram margarin yada tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 5.5 su bardağı su
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Ev Yapımı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak 25 dakika kaynatalım.
- Limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Ardından soğumaya bırakalım.
- Yağlanmış fırın tepsisine 3 adet yufka serelim, fırça ile yağlayalım, alt tarafı 15 kat olana kadar bu şekilde yapalım. Her 3 yufka sonrasında yağlayalım 15. kata cevizi serpelim.
- Yufkalarımız bitinceye kadar aynı işlemi sırasıyla uygulayalım.
- Baklavamızı dilimleyerek kalan yağımızı üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- İlk sıcağı çıkan baklavanın üzerine şerbeti gezdirelim.
- Şerbetini iyice çektikten sonra tatlımız servise nazır. Afiyet olsun.
- Tatlının hazır baklavalar gibi çıtır olmasını istiyorsanız, çok iyi pişmeli eğer pişmezse hamur olur maalesef.
- Şerbet soğuk tatlı fırından çıktığı gibi şerbet eklenmelidir.