Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Yapımı Bardakta Profiterol

Ev Yapımı Bardakta Profiterol
0
47

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
ev-yapimi-bardakta-profiterol.jpg

Ev Yapımı Bardakta Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 125 gr tereyağı (Tereyağ yoksa margarin de olabilir)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
İç kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Çikolata sosu için;
  • 1 paket çikolata sosu
  • 2/5 su bardağı süt

Ev Yapımı Bardakta Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk başta tenceremizi ocağa alıyoruz, 1 su bardağını tenceremize boşaltıyoruz içine tereyağ (Yoksa margarin ekliyoruz) kaynamasını bekliyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra 1 su bardağı unumuzu ekleyip, 15 dakika kadar karıştırıyoruz karıştırdıktan sonra hamurumuzu soğumaya bırakalım.
  3. Soğuduktan sonra 1. Yumurtamızı hamura iyice yediriyoruz sonra 2. ve 3. yumurtamızı aynı şekilde kırıyoruz 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  4. Dinlendikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde alıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz alt üst turbo ayarında 200 derecede pişiriyoruz.
  5. Gelelim kremasına 2 su bardağı sütümüzü tencereye alıyoruz 3 yemek kaşığı un ekliyoruz 1. 5 çay bardağı şekeri ilave ediyoruz 1 adet yumurtamızı kırıyoruz iyice karıştırıp ocağa alıyoruz kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  6. Kaynadıktan sonra vanilya ve margarini ekliyoruz altını kapatıp beş dakika daha karıştırıyoruz (Karıştırmazsanız pötürleşir)
  7. Gelelim çikolata sosuna tenceremizin içine 2. 5 su bardağı süt ekliyoruz çikolata sosunu boşaltıyoruz kaynayana kadar karıştırıp kaynadıktan sonra 5 dakika kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Soğumaya bırakalım.
  8. Pişen hamurumuzu fırından alıp, soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra az birşey orta tarafından bıçak yardımı ile keselim içine yaptığımız iç kremasını koyalım hamurumuz bitene kadar devam edelim.
  9. Bardaklara aldığı kadar koyalım (Benim bardağıma 3 adet hamur sığdı bardak boyutuna göre değişir kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
  10. Koyduğumuz hamurların üstüne yapmış olduğumuz çikolata sosunu üstlerine dökelim (Ben antep fıstığı tozu ile süsledim siz nasıl süslemek isterseniz süsleye bilirsiniz) Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun ????‍????????.
Ev Yapımı Bardakta Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt