Ev Yapımı Bardakta Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 125 gr tereyağı (Tereyağ yoksa margarin de olabilir)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket çikolata sosu
- 2/5 su bardağı süt
Ev Yapımı Bardakta Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk başta tenceremizi ocağa alıyoruz, 1 su bardağını tenceremize boşaltıyoruz içine tereyağ (Yoksa margarin ekliyoruz) kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra 1 su bardağı unumuzu ekleyip, 15 dakika kadar karıştırıyoruz karıştırdıktan sonra hamurumuzu soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra 1. Yumurtamızı hamura iyice yediriyoruz sonra 2. ve 3. yumurtamızı aynı şekilde kırıyoruz 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlendikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde alıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz alt üst turbo ayarında 200 derecede pişiriyoruz.
- Gelelim kremasına 2 su bardağı sütümüzü tencereye alıyoruz 3 yemek kaşığı un ekliyoruz 1. 5 çay bardağı şekeri ilave ediyoruz 1 adet yumurtamızı kırıyoruz iyice karıştırıp ocağa alıyoruz kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra vanilya ve margarini ekliyoruz altını kapatıp beş dakika daha karıştırıyoruz (Karıştırmazsanız pötürleşir)
- Gelelim çikolata sosuna tenceremizin içine 2. 5 su bardağı süt ekliyoruz çikolata sosunu boşaltıyoruz kaynayana kadar karıştırıp kaynadıktan sonra 5 dakika kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Soğumaya bırakalım.
- Pişen hamurumuzu fırından alıp, soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra az birşey orta tarafından bıçak yardımı ile keselim içine yaptığımız iç kremasını koyalım hamurumuz bitene kadar devam edelim.
- Bardaklara aldığı kadar koyalım (Benim bardağıma 3 adet hamur sığdı bardak boyutuna göre değişir kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
- Koyduğumuz hamurların üstüne yapmış olduğumuz çikolata sosunu üstlerine dökelim (Ben antep fıstığı tozu ile süsledim siz nasıl süslemek isterseniz süsleye bilirsiniz) Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun ????????????.