Konut İmali Bazlamalar Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı un (200 ml)
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya (Kuru maya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Yaklaşık 2 su bardağı kadar ılık su
Mesken İmali Bazlamalar Tanımı Yapılışı
- Bir kaseye pekmez ve kuru mayayı ek edip yarım su bardağı ılık su ekleyip karıştırarak eritelim.
- Derince bir kaba unu ekleyip tuzu serpelim.
- Unun ortasını havuz üzere açalım ve pekmezli karışımı dökelim.
- 1, 5 su bardağına yakın suyu yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğuralım.
- Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım. Hamur biraz sert bir kıvamda oluyor.
- Hamuru yoğurduktan sonra kabımızın kapağı varsa kapatalım, yoksa bir örtü ile kapatıp hamurun mayalanmasını bekleyelim. Soğuk havalarda kabımızın etrafına sofra bezini saralım ki mayalanması kolay olsun.
- Hamurumuzu bezelere ayıralım.
- Elimizle hamurları açalım bazlama biçimini verelim. Bazlamalarımız ne kalın nede ince olsun.
- Açtığımız bazlamaların üzerini sofra beziyle örtüp dinlendirelim, bu esnada biraz daha kabaracaktır.
- Kızmış yağsız tavaya bazlama alınır. Altı büsbütün pişmeden çevrilir, her iki tarafı da kabarıp kızaran bazlamalar ocaktan alınır.