Ev Yapımı Burger Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram dana kıyma
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 125 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Sulandırılmış pekmez ve susam
- 2 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı şeker, su
- Marul
- Domates
- Kornişon turşu
- Cheddar peyniri
- Ketçap
- Mayonez
- Hardal (isteğe bağlı olarak değişebilir)
Ev Yapımı Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamburger ekmeklerini hazırlamakla başlayabiliriz. Şeker, ılık süt ve mayayı yoğurma kabına alın ve mayayı aktifleştirmek için karıştırıp 5 dakika bekleyin.
- Daha sonra un ile biraz yoğurup suyu ekleyin. Alabildiğince un aldıktan sonra yoğurup ele yapışan bir hamur elde edip, 30 dakika kadar dinlendirin. Mayalanınca parça ayırıp şeklini verelim.
- 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
- Köfte için tüm malzemeleri karıştırıp yoğuralım. Ekmeklerden biraz büyük yapalım çünkü pişince küçülüyor. Isınan tavada alt üst kızartalım üstüne cheddar peynirini koyup tavadan alalım.
- Ekmekleri ikiye bölelim köfteyi üstüne koyalım.
- Karamelize soğan için soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tavaya alıp üzerine biraz zeytinyağı döküp pembeleşinceye kadar kavuralım. Suyunu çekince şekeri ve su ekleyelim biraz rengi karamelleşinceye kadar kavuralım suyu bittikçe az az su ekleyelim.
- Daha sonra sırasıyla köftenin üzerine bütün malzemeleri koyup afiyetle yiyebilirsiniz ????????