Carşaf Boreği Tarifi
Carşaf Boreği Nasıl Yapılır
imagesevyapimicarsafboregi5ad3e55dc60b7
Malzemeler
1 su bardağı ılıklaştırılmış sut 1 cay bardağı ılık su 2 yemek kaşığı zeytin yağ 1 paket kuru maya 2 cay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 4 su bardağı un Yağlamak icin; 1 cay bardağı zeytin yağ 50 gram kadar eritilmiş tere yağ
Uzeri icin malzeme; bir iki yemek kaşığı zeytin yağ ve 1 adet yumurtanın sarısı
İci icin malzeme; peynir veya otlu bir karşım kullanabilirsiniz
Yapılışı:
Bir kasenin icine kuru maya, toz şeker, 1 cay bardağı ılık suyu koyun ve kuru mayayı eritin
Ardından bu karışımı derin bir yoğurma kabının icine dokun ve icine ılık sutu, zeytinyağını ve tuzu ilave edip azar azar un ekleyerek 15 dakika kadar yoğurun
Yoğurduğunuz carşaf boreği hamurunu 8 parcaya bolun ve 15 dakika dinlenmek uzere uzerleri temiz havlu ile ortulu olacak şekilde kenara kaldırın
15 dakika sonra her bir hamur parcasını pasta tabağı buyukluğunde olacak şekilde acın ve uzerlerine yağ dokup elinizle yağı yayın
8 bezeyi de bu şekilde acıp yağladıktan sonra hepsini ust uste koyun ve elinizle ters cevirip ilk yağladığınız bezeyi uste gelecek şekilde koyun
Ardından mutfak tezgahını unlayıp en ustteki bezeyi alın ve acmaya başlayın
Elinizle aldığınızda yırtılmayacak kadar olunca bırakın ve yere temiz bir carşaf ya da sofra bezi serin
Az actığınız ilk bezeyi carşafın uzerine koyun ve elinizle cekiştirerek bezeyi incecik olacak şekilde yırtmadan acın
İcine hazırladığınız harcı dokun ve carşafın bir ucundan iki elinizle tutup havaya kaldırarak yufkanızı rulo şeklinde dolanarak sarılmasını sağlayın
Bu şekilde kalan 7 yufkayı da sarın
Ardından sarılmış olan 8 yufkayı yuvarlak bir fırın tepsisine birbirinin etrafına dolayarak yerleştirin
Uzerine bir miktar yağ surup en son olarak da yumurta sarısı surun ve onceden ısıtılmış 180 derecelik fırına surup ortalama 3035 dakika pişirin
Pişmiş olan carşaf boreğini fırından cıkarıp ılıdığı zaman dilerseniz ucgen dilimler halinde kesip servis edin
Afiyet olsun
Carşaf Boreği Nasıl Yapılır
imagesevyapimicarsafboregi5ad3e55dc60b7
Malzemeler
1 su bardağı ılıklaştırılmış sut 1 cay bardağı ılık su 2 yemek kaşığı zeytin yağ 1 paket kuru maya 2 cay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 4 su bardağı un Yağlamak icin; 1 cay bardağı zeytin yağ 50 gram kadar eritilmiş tere yağ
Uzeri icin malzeme; bir iki yemek kaşığı zeytin yağ ve 1 adet yumurtanın sarısı
İci icin malzeme; peynir veya otlu bir karşım kullanabilirsiniz
Yapılışı:
Bir kasenin icine kuru maya, toz şeker, 1 cay bardağı ılık suyu koyun ve kuru mayayı eritin
Ardından bu karışımı derin bir yoğurma kabının icine dokun ve icine ılık sutu, zeytinyağını ve tuzu ilave edip azar azar un ekleyerek 15 dakika kadar yoğurun
Yoğurduğunuz carşaf boreği hamurunu 8 parcaya bolun ve 15 dakika dinlenmek uzere uzerleri temiz havlu ile ortulu olacak şekilde kenara kaldırın
15 dakika sonra her bir hamur parcasını pasta tabağı buyukluğunde olacak şekilde acın ve uzerlerine yağ dokup elinizle yağı yayın
8 bezeyi de bu şekilde acıp yağladıktan sonra hepsini ust uste koyun ve elinizle ters cevirip ilk yağladığınız bezeyi uste gelecek şekilde koyun
Ardından mutfak tezgahını unlayıp en ustteki bezeyi alın ve acmaya başlayın
Elinizle aldığınızda yırtılmayacak kadar olunca bırakın ve yere temiz bir carşaf ya da sofra bezi serin
Az actığınız ilk bezeyi carşafın uzerine koyun ve elinizle cekiştirerek bezeyi incecik olacak şekilde yırtmadan acın
İcine hazırladığınız harcı dokun ve carşafın bir ucundan iki elinizle tutup havaya kaldırarak yufkanızı rulo şeklinde dolanarak sarılmasını sağlayın
Bu şekilde kalan 7 yufkayı da sarın
Ardından sarılmış olan 8 yufkayı yuvarlak bir fırın tepsisine birbirinin etrafına dolayarak yerleştirin
Uzerine bir miktar yağ surup en son olarak da yumurta sarısı surun ve onceden ısıtılmış 180 derecelik fırına surup ortalama 3035 dakika pişirin
Pişmiş olan carşaf boreğini fırından cıkarıp ılıdığı zaman dilerseniz ucgen dilimler halinde kesip servis edin
Afiyet olsun