Ev Yapımı Danette Çikolata Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram bitter çikolata
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığıı un
- 1 su bardağı şeker +2 yemek kaşığı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı kakao
- Çikolata
Ev Yapımı Danette Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce süt nişasta ve kakaoyu tencereye koyup kenarda güzelce bir karıştırıyoruz.
- Sonra ocağa alıyoruz orta ateşte karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 80 gram biter çikolatamızı şekerimizi ve vanilyamızı ilave edip.
- 10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz.
- Bir 5 dakika ara ara kabuk tutmaması için karıştıralım.
- 5 dakika sonra ise bir paket kremamızı ekleyip mikserle çırpalım.
- Daha sonra kuplara veya bardaklarımıza doldurup servis yapalım son olarak çikolata ile süsleyelim. Afiyet bal şeker olsun ???? Şimdiden deneyenlere kolay gelsin????????
1-Muhallebimiz piştikten 5 dakika sonra ara ara karıştırmamız gerekiyor ????.
2-Kabuk tutmaması için ????.
3-Ardından bir paket kremamızı ekleyip 5 dakika mikserle çıkmamız gerekiyor ve en başta 100 gram biter çikolata demiştik ????.
4-80 gram muhallebimizin içine katıyoruz ????.
5-Kalan 20 gramı ise süslemek için ayırıyoruz????.
Ev Yapımı Danette Çikolata Tarifi Fotoğraflı Yapılışı