![ev-yapimi-doner.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/07/03/ev-yapimi-doner.jpg)
Konut Üretimi Döner Tanımı İçin Gereçler
- 5 tane kebap ekmeği
- 1 paket tavuk göğsü
- 4-5 adet patates (Kızarmış)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Zahter
- Karabiber
- Sarımsak
- Mayonez
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2-3 bardak su
- Zahter
- Domates
- Soğan
- Marul
- Maydanoz
- Salatalık turşusu
Mesken İmali Döner Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi kızartıp bir kenara ayıralım. Sonrasında tavuk göğsümüzü yıkadıktan sonra kuşbaşı formunda tenceremizin içerisine doğrayalım
- Tavuk göğsümüzü doğradıktan sonra yoğurt, biber salçası, sarımsak ve yağımızı ekleyelim sonra da zahterimizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Tencerimizi ocağın üzerine koyuyor ve ağzını kapatıyoruz. Tavuk göğsü pişene kadar haydi bizde sosumuzu ocağa bırakalım.
- Sos cezvemizin içerisine domates salçası, sıvı yağ, zahter ve suyumuzu ekleyip yeterlice özleşene kadar kaynatalım. Haydi onlar hazır olana kadar da salata gereçlerimizi doğrayalım ????
- Ufak bir tasın içerisine domates, soğan, marul, maydanoz ve salatalık turşumuzu doğrayıp karıştırıyoruz. Salatamızda tamam
) ????
- Her şey hazır olduktan sonra kebap ekmeklerimizi ortadan 2’ye kesip yan yana koyalım. Sonrasında hazırlamış olduğumuz tavuk göğsü, patates kızartması ve salatamızı ekmeklere paylaştıralım.
- Özleştirdiğimiz sosumuzu ekmeklerin üzerine döküp mayonezi sıkıp ekmeklerimizi saralım
Son olarak da yaptığımız sostan yumurta fırçası ile ekmeğimize sürelim fırın tepsimizin içerisine yağlı kağıt koyalım.
- Sarıp yağlamış olduğumuz ekmeklerimizi dizip 180 derecelik fırında kızarana kadar bırakalım lakin dikkat edelim yanmasın. Ekmeğimiz kızardıktan sonra çıkartalım ???? Afiyet olsun. ????