elektronikci
FD Üye
Mesken Üretimi Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- 6 su bardağı un
- 600 ml su
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 yemek kaşığı yağ
Konut Üretimi Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yapılışı derin bir kaba mayayı, tuzu, şekeri, yağımızı, suyu karıştıralım.
- Ununuzu azar azar ekleyelim. Ele yapışır bir hamur elde edelim hamurumuzu 30 mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalandırdıktan sonra bezelerimizi yapıp tepsiye dizelim.
- Tepside 20 dk bekletip üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına sürelim.
- Fırın derecem 180 yapanlara afiyet olsun.