teknolojiuzmani
FD Üye
Konut İmali Hamburger Ekmek Ve Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık sut
- 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
- 4 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gram eritilmiş soğutulmuş tereyağı
- 500 gram kıyma
- 1 kaşık pekmez (üzüm yada kuşburnu)
- 1 kaşık hardal
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Jalapeno turşu
- Kornişon turşu
- Marul
- Mayonez
- Ketçap
- Hardal
- Cheddar peyniri
- Süt
- Susam
Mesken Üretimi Hamburger Ekmek Ve Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için un hariç bütün materyalleri bir kaba koyalım, karıştıralım.
- Unu ekleyelim en az 10 dakika yoğuralım.
- En az 1 saat dinlendirelim.
- Sonra köfteler için bütün materyalleri bir kaba alıp yoğuralım.
- Ne ince ne kalın orta ayarda yuvarlak köfte hali verip yarım saat buzdolabında dinlendirelim .
- Hamuru bezeler edip fırın tepsisine yağlı kağıt koyup aralıklı dizelim.
- En az 20 dakika-yarım saat kadar da tepside bekletelim.
- Üzerine süt ve susam serpip 185 derecelik fırına atalım yaklaşık 20 dakikada pişiyor.
- Sonra hamburger ekmekleri fırından çıkıp soğuduktan sonra köfteleri kızartalım.
- Köfteleri kızarttıktan sonra üzerine cheddar peyniri koyalım.
- 2 dakika eridikten sonra ortadan ayırdığımız ekmeğin üstünü koyalım.
- Alt kısmına da ketçap, hardal ,mayonez yada istediğiniz diğer soslar varsa kullanabilirsiniz.
- Marulu, turşuyu ve jalapeno turşuyu da koyup tavadaki köfteli ekmeği de koyup patates kızartması eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun.