Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Yapımı Hamburger Orjinal Hamburger Ekmeği

Ev Yapımı Hamburger Orjinal Hamburger Ekmeği
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ev-yapimi-hamburger-orjinal-hamburger-ekmegi.jpg

Konut İmali Hamburger Orjinal Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Gereçler


Köftesi için;
  • 1 kg kıyma
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Kızarttıktan sonra;
  • Domates
  • Kıvırcık
  • Soğan(ben karamelize olarak hazırladım)
  • Cheddar peyniri
  • Kornişon turşu
İsteğe nazaran;
  • Ketçap, mayonez
Hamburger ekmeği için;
  • 1 çay bardağı süt (ılık)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya(instant)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
  • 1, 5 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam

Konut İmali Hamburger Orjinal Hamburger Ekmeği Tanımı Yapılışı

  1. Köftenin hazırlanışı;Öncelikle kıymamızı derin bir kaba alalım.
  2. Soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı rondodan çekip suyunu sıkalım.
  3. Kıymalarımıza ek edelim.
  4. Öteki gereçlerine ek edip kıymamızı yoğuralım.
  5. Kıymamızı 30 dakika buz dolabının dolap kısmında dinlendirelim.
  6. Dinlenen kıymamızı streç sinema serdiğimiz kavanoz kapağında hal verelim.
  7. Bütün kıymalarımızı bu formda hazırlayıp tepsiye dizelim.
  8. Buzdolabının buzluk kısmında dondurup, buz dolabı poşetine dizebilirsiniz.
  9. Çabucak kızartmak için az yağla kızartıp hamburger ekmeğine marul, kornişon turşu, domates, soğan ve cheddar peynirle servis edebilirsiniz.
  10. Hamburger ekmeği;Yoğurma kabına ılık sütümüzü alıp toz mayamızı ek edelim.
  11. Sırasıyla öbür materyalleri ek edip hafif ele yapışacak bir hamur elde ediyoruz.
  12. Hamuru 40 dakika dinlendirelim.
  13. Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  14. Hafif unlayabilirsiniz.
  15. Hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  16. 15 dakika dinlendirelim.
  17. Kabaran bezelerimize çok bastırmadan fırçayla yumurta sarısı sürelim.
  18. En son susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
    Afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt