Konut İmali Hamburger Orjinal Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 1 kg kıyma
- 2 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Domates
- Kıvırcık
- Soğan(ben karamelize olarak hazırladım)
- Cheddar peyniri
- Kornişon turşu
- Ketçap, mayonez
- 1 çay bardağı süt (ılık)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya(instant)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 1, 5 su bardağı su
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Susam
Konut İmali Hamburger Orjinal Hamburger Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Köftenin hazırlanışı;Öncelikle kıymamızı derin bir kaba alalım.
- Soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı rondodan çekip suyunu sıkalım.
- Kıymalarımıza ek edelim.
- Öteki gereçlerine ek edip kıymamızı yoğuralım.
- Kıymamızı 30 dakika buz dolabının dolap kısmında dinlendirelim.
- Dinlenen kıymamızı streç sinema serdiğimiz kavanoz kapağında hal verelim.
- Bütün kıymalarımızı bu formda hazırlayıp tepsiye dizelim.
- Buzdolabının buzluk kısmında dondurup, buz dolabı poşetine dizebilirsiniz.
- Çabucak kızartmak için az yağla kızartıp hamburger ekmeğine marul, kornişon turşu, domates, soğan ve cheddar peynirle servis edebilirsiniz.
- Hamburger ekmeği;Yoğurma kabına ılık sütümüzü alıp toz mayamızı ek edelim.
- Sırasıyla öbür materyalleri ek edip hafif ele yapışacak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 40 dakika dinlendirelim.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Hafif unlayabilirsiniz.
- Hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 15 dakika dinlendirelim.
- Kabaran bezelerimize çok bastırmadan fırçayla yumurta sarısı sürelim.
- En son susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.