Konut Üretimi Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için
- 600 gram döş kıyma
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 – 6 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz
Konut İmali Hamburger Tanımı Yapılışı
- Köftesi.Tüm gereçleri yaklaşık 15 dakika yoğuralım.
- Kıyma tel tel ayrılmalı.7-8 adet köfte çıkıyor.
- Köftelerinizi iki yağlı kağıt ortasına alarak elinizle bastırın ve olabildiğince inceltin.
- 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
- Ekmeği için.Su, süt, tuz, şeker ve mayayı bir kap içine alalım ve 10 dakika kadar bekleterek ön mayalama yapalım.
- Yağı ekleyelim.
- Ununu azar azar ekleyerek ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur yapalım.
- Hamurunuz ne kadar yumuşak olursa ekmeğiniz de o kadar yumuşak olacaktır.
- Hamurumuzu güzelce yoğuralım ve 30 dakika kadar mayalamaya bırakalım.
- Hamurumuz kabardıktan sonra hamuru yavaş yavaş yoğurarak içindeki havasını alalım.
- 16 eşit modüle bölelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım.
- Üzerine bir bez koyarak 10 dakika kadar da tepsi de mayalandıralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam ekleyelim.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.
- Fırının tabanına içi su dolu bir kase koymayı da unutmayalım.
- Ekmeklerimiz piştikten sonra biraz dinlendirelim.
- Köftelerimizi döküm ya da teflon tavada pişirelim.
- Sosu için tüm materyalleri karıştıralım.
- Ekmeklerimizin ortasına sosumuzdan sürelim ve damak tadımıza nazaran marul, domates, turşu, karamelize soğan, rus salatası vb ek edelim.Afiyet olsun ????????.