Konut Üretimi Hamburger Tanımı İçin Gereçler
Ekmeği İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya yahut yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Yarım kilo kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 küçük rendelenmiş soğan
- Cheddar peyniri (Dilimlenmiş kaşar peyniri de olabilir)
- Ketçap
- Mayonez
- Marul
- Domates
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
Konut İmali Hamburger Tanımı Yapılışı
- Ekmeği için bütün gereçleri bir kaba koyun düzgünce yoğurun, üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın. ????
- Mayalanan hamurumuzdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve 30 dakika tepsi mayası yaptırıp, üzerine yumurta ve susam ekleyip önceden ısıtılmış̧ 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Köftesi için yeniden bütün gereçleri ekleyip yoğurun. Olağan yaptığımız köfte üzere çeşitli baharatlar yada maydanoz girmiyor, hamburger köftesi farklı tarife nazaran yapın.
- Karamelize soğan içinde soğanları ay şeklinde doğrayın iki yemek kaşığı sıvı yağ eklediğimiz tavada hafifçe soteleyip 1, 5 yemek kaşığı şeker ve sirkeyi de ekleyip kısık ateşte rengi dönene kadar pişirin (Mutlaka yapın şahane bir lezzet katıyor????????)
- Servis sunum etabını dilediğiniz üzere yapabilirsiniz ???????????????? ????????????afiyet olsun ????????????.