Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Hamburger

Ev Yapımı Hamburger
0
27

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
ev-yapimi-hamburger.jpg

Konut İmali Hamburger Tanımı İçin Gereçler

  • 600 gram dana döş kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
Hamburger ekmeği;
  • 3-3, 5 su bardağı un (kontrolü ekleyin) (200ml)
  • 1 çay bardağı ılık su(100ml)
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir yumurta akı içine sarısı üzerine
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
  • Susam
Karamelize soğan;
  • 2 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İçine siz ne istek ederseniz ;Ben turşu, mayonez, cheddar peynir kullandım
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tuz

Konut İmali Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ekmeği için materyalleri sırasına nazaran unu azar azar ekleyip güzel yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  2. En son aşamada oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ek edip düzgünce özleştirelim.
  3. Üzerini streçleyip 1 saat maylandırın.
  4. 7 eşit beze elde edin ve elinizle yuvarlayarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizin.
  5. Üzerini tekrar örtüp 20 dakika tepside maylandırın.
  6. Mayalanan bezelerin üstüne fazla bastırmadan fırçayla yumurta sarısını sürüp susam serpin.
  7. 180 derece fırında alt üst pişirin.
  8. Karamelize soğan için, soğanları piyazlık doğrayın.
  9. Yağ uygun tavada kızdırılır ve soğanlar eklenir.
  10. Orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak düzgünce sararıp yumuşayana kadar pişirilir.
  11. Şeker ve sirkeyi ekleyip daima karıştırarak hafif karamel rengini alana kadar pişirilir.
  12. Damak zevkinize nazaran tuz ekleyip ocaktan alın.
  13. Köfte için çok yoğurmadan bütün malzemeyi özeleştirin.
  14. Hamburger köftesi diğer köfteler üzere fazla yoğurulmaz.
  15. Kıymadan 7 parça ayırıp elinizle top şekli verin ve her bir parçaya yuvarlak yassı şekil verin, kavanoz kapağı kullanabilirsiniz.
  16. Köfteler 1saat buzdolabında dinlendirilir.
  17. Yapışmaz tava ocağa alınır ısıtılır.
  18. Yağ eği yapmadan köfte tavada kızartılır.
  19. Köfte üzerine bir dilim peynir koyulur.
  20. Hamburger ekmeğine mayonez hardal sürüp istediğiniz garnitür kullanarak hamburgerleri hazır hale getirilebilirsiniz.
Mesken Üretimi Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,171Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt