Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet hamburger ekmeği
- Yarım kilo dana kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı ekmek rendesi
- 4 yemek kaşığı su
- Karabiber
- Kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- Çedar peyniri veya sosu
- Kornişon turşu
- Domates
- Marul
- Ketçap
- Mayonez
Ev Yapımı Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için;bütün malzemeyi bir kaba alarak yoğurun(fakat çok yoğurmayın).
- Kıymadan 8 parça ayırıp ellerinizi hafif ıslatarak şekillendirebilir veya büyük bir kavanoz kapağı kullanabilirsiniz.
- Eğer vakit varsa buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin,dinlenen köfteleri 5 dakika oda ısısında bekletin ve az yağda arkalı önlü pişirin.
- Karamelize soğan için:soğanları piyazlık (yarım ay şeklinde) doğranır.
- Yağı uygun bir tavaya alınır ve soğanlar eklenir.
- Orta ateşte karıştırarak iyice yumuşayana kadar pişirilir. Şekerde eklenip tekrar karıştırılır.
- Karamel rengini alana kadar 5 dakika daha pişirilir. En son tuz ekleyip ocaktan alın.
- Pişen köftelerin üzerine tavadayken varsa çedar peynirinden birer dilim koyup 1 dakika kadar bekletin. (bende yoktu ondan dolayı piştikten sonra çeddar sos sürdüm).
- Ekmeklerin iç kısımlarını tavada kızartın.
- Hamburgerleri hazırlamaya başlayalım. Hamburger ekmeğin alt tabanına mayonez sürün sonra köfteyi koyun.
- Üzerine turşu,domates dilimlerini ve marul en sonda karamelize soğanı koyun ketçapı sıkın.
- Ekmeğin üst kısmını kapatın. Hepsini bu şekilde bitirin.Afiyet olsun ????.