Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Hamburger

Ev Yapımı Hamburger
0
40

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
ev-yapimi-hamburger.jpg

Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler


Köftesi İçin ;
  • 1 kilo dana döş kıyma (kişi sayısına göre azaltabilirsiniz)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1-2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru İçin;
  • 1 paket instant maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta akı
Arasına;
  • Kornişon turşu
  • Domates
  • Kaşar
  • Kıvırcık marul
  • Mor soğan halkaları
  • Mayonez

Ev Yapımı Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Köfte için;tüm malzemeleri karıştırma kabımızda karıştırıyoruz ve şekil verip dolapta dinlendiriyoruz. Daha sonra yapışmaz tava da orta ateşte az yağda pişiriyoruz.
  2. Karıştırma kabına maya ,şeker, tuz ılık sütü alıp karıştırıyoruz. 2-3 dk mayamızın aktifleşmesini bekliyoruz.
  3. Daha sonra içerisine yumurta akı, yoğurt, sıvı yağ ve püreyi ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuruyoruz. Yukarıda da belirttiğim gibi hamur çok un istiyor bir anda eklemeyin yavaş yavaş yedirin.
  4. En son elimize biraz sıvı yağ alıp hamuru toparlıyoruz. (Yumuşacık puf puf bir hamur olacak. ) hamurumuzu 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil veriyoruz. Şekil verirken bir kaba sıvı yağ  alın hamur çok yumuşak elinizi yağlayıp öyle şekil verin.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Tepside de bir 10-15 dk dinlendiriyoruz.
  7. Üzerlerine fırçayla  su  sürüp susamlarını atıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 °fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetler olsun ❤.
Not: Aynı malzemelerle içerisine püre katmadan ve tuz miktarını azaltarak sade ekmeklerde yapabilirsiniz.Ben ek olarak kırmızı hamburger ekmeği de yaptım. ( Kırmızı renk için pancar kullandım. 1 adet pancarı yıkayıp rendeleyin ve suda yarım saat haşlayın. Blenderdan geçirin hazır, fazla suyunu süzmeyi unutmayın.)

Ev Yapımı Hamburger Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt