Mesken Üretimi Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için:
- 1 kilogram az yağlı kıyma
- 1 orta uzunluk soğan rendesi
- 1 su bardağı kadar galeta unu yahut ufalanmış ekmek
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1’er çay kaşığı karabiber yenibahar toz tatlı kırmızı biber
- Tuz
- 1 çorba kaşığı kadar kuyruk yağı
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük baş soğan
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı susuz yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Nane
- 6-7 adet kornişon turşu
- 3-4 yaprak marul
- Ketçap
- Mayonez
- 6 adet büyük uzunluk hamburger ekmeği
Konut İmali Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları rondodan geçirin suyunu sıkın (içine suyu girmemeli).
- Materyallerini daima birlikte yoğurup elinize yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
- Üzerini örtüp buzdolabında biraz dinlendirin.
- Dilerseniz elinize dilerseniz de bir kase yardımıyla hamburger köftesi büyüklüğünde bir bir buçuk santim kalınlığında köfteler hazırlayın .
- Izgarada yapışmaz bir tavada yahut tost makinasında yüksek ısıda pişirin (çok fazla pişirip kurutmayın sulu kalmalı).
- Bu ortada soğanları söğüş kesin, zeytinyağı ,şeker ve tuz ek edip karamelize hale getirin.
- Sos için;yoğurt baharat ve tuzu karıştırıp bir kenarda bekletin.
- Ekmekleri ortadan ikiye keseriz.
- İnce bir katman halinde kaşık ya da bıçak yardımıyla ekmeklerin üzerine sosumuzu süreriz.
- Karamelize soğan koyarız, pişirdiğimiz hamburger köftesini koyarız.
- Dilimlediğiniz kornişon turşularını, dilerseniz ketçap ve mayonez ek edin.
- Hamburgerin ekmeğini kapatırız , tam ortasına gelecek halde çöp şiş çubuğu dikeriz (böylelikle dağılmasın engellemiş oluruz).Afiyet olsun.