Ev Yapımı Hardal Tarifi
Hardal Nasıl Yapılır
imagesevyapimihardal5ad3e34105393
Malzemeler: 3 adet 250 ml'lik kavanoz icin,
35 gr (14 cup) toz hardal 113 gr (23 cup) sarı tane hardal 56 gr (13 cup) kahverengi tane hardal 250 ml (1 cup) kaynar su 120 gr (34 cup) irice doğranmış kuru kayısı 310 ml (1 + 14 cup) doğal elma sirkesi 1 yemek kaşığı (tbs) deniz tuzu Yarım demet dereotu (12 cup kadar), doğranmış
Tarif:
Genişce ve derince bir cam kabın icine; toz hardalı, tane hardalları, kaynar suyu ve kuru kayısıları sırasıyla koyun, karıştırın Kabın uzerini strec folyoyla kapatın Bir gece boyunca bekletin Malzemeler butun suyu ceksin Ertesi gun, cam kabın icine; sirkeyi, tuzu ve dereotunu da ekleyin El blenderiyle, butun malzemeyi macun kıvamına gelene kadar oğutun Kayısı ve dereotu eşit şekilde, hardalın icinde dağılsın ve tane hardallar kırılmaya başlasın Tane hardalların bir miktarının kırılmadan kalmasına dikkat edin Uc adet 250 ml'lik kavonozu ve kapaklarını bulaşık makinasında yıkayın Hazırladığınız hardalı, kavanozlara paylaştırın Ağızlarını sıkıca kapatın Buzdolabına kaldırın Hardalları hemen kullanmaya başlayabilirsiniz Fakat olgunlaştıkca daha lezzetli olacağı icin, 5 gun bekletmek yerinde olur
Hardal Nasıl Yapılır
imagesevyapimihardal5ad3e34105393
Malzemeler: 3 adet 250 ml'lik kavanoz icin,
35 gr (14 cup) toz hardal 113 gr (23 cup) sarı tane hardal 56 gr (13 cup) kahverengi tane hardal 250 ml (1 cup) kaynar su 120 gr (34 cup) irice doğranmış kuru kayısı 310 ml (1 + 14 cup) doğal elma sirkesi 1 yemek kaşığı (tbs) deniz tuzu Yarım demet dereotu (12 cup kadar), doğranmış
Tarif:
Genişce ve derince bir cam kabın icine; toz hardalı, tane hardalları, kaynar suyu ve kuru kayısıları sırasıyla koyun, karıştırın Kabın uzerini strec folyoyla kapatın Bir gece boyunca bekletin Malzemeler butun suyu ceksin Ertesi gun, cam kabın icine; sirkeyi, tuzu ve dereotunu da ekleyin El blenderiyle, butun malzemeyi macun kıvamına gelene kadar oğutun Kayısı ve dereotu eşit şekilde, hardalın icinde dağılsın ve tane hardallar kırılmaya başlasın Tane hardalların bir miktarının kırılmadan kalmasına dikkat edin Uc adet 250 ml'lik kavonozu ve kapaklarını bulaşık makinasında yıkayın Hazırladığınız hardalı, kavanozlara paylaştırın Ağızlarını sıkıca kapatın Buzdolabına kaldırın Hardalları hemen kullanmaya başlayabilirsiniz Fakat olgunlaştıkca daha lezzetli olacağı icin, 5 gun bekletmek yerinde olur