Mesken İmali İşkembe Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet taze kuzu kellesi
- 1adet kuzu işkembesi
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 baş kadar sarımsak
- 1adet kuzu gömlek yağı
- Çokça limon
- Tereyağı
- Tuz, pul biber, karabiber
- Yarım çay bardağı beyaz sirke
- 1 tatlı kaşığı karbonat (işkembeyi arındırmak için kullanacağız )
Mesken Üretimi İşkembe Çorbası Tanımı Yapılışı
- Ben kelleyi yüzülmüş aldım ,iyice yıkamak, mümkünse burun kısmını kırıp temizlemek çok değerli.
- Daha sonra ikiye bölüp temizleyiniz.
- İşkembeyi sıcak suda biraz bekletip bıçak yardımıyla kazıdım, çok kolay temizlendi.
- Çokça suda yıkayıp bir limon dilimi, beyaz sirke, ve karbonatla ıslattım.
- Suyunu sık sık değiştirdim. Kokusu büsbütün çıkana kadar.
- Kelleyi düdüklü tencereye alıp kaynar su ek edip kaynatalım.
- Üzerine çıkan kef kısmını uygunca alalım. Perde yağını da ek edelim bu çorbamıza lezzet verecektir.
- Bir kuru soğan, 3 diş sarımsak, yarım limon, ve tuzunu ek edelim.
- Küçük küçük doğradığımız işkembeyi de ekleyelim, düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 1 saat 10 dk kaynatalım. Pişen kelleyi ve işkembeleri farklı bir kapa alıp suyunu süzelim.
- Biraz soğuyan kellenin etlerini ayıklayıp bir kenara alalım.
- Çokça sarımsak ezelim kellenin suyundan ek edip sos olarak ayıralım.
- Kelle suyunu bir taraftan ocağa alalım soğumasın.
- Kelle ve işkembe ikilisini servis kaplarına alalım üzerine sarımsaklı sostan ek edip sıcak suyundan ekleyelim.
- Öbür yandan çokça tereyağında pul biber yakalım. Servisin son evresinde üzerine çokça ekleyelim. Afiyetler olsun. ????.