
Ev Yapımı İtalyan Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 paket kuru maya ( 1 yemek kaşığı) yada 1/2 (yarım) paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 damla sirke
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 büyük diş sarımsak
- 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 3 adet sosis
- Az sucuk
- 1 domates
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 2 büyük mantar
- 1 küçük kase mısır
- 1 küçük kase zeytin
- 1 büyük kase kasar peyniri
Ev Yapımı İtalyan Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzun harcını hazırlamak için öncelikle maya şeker ve ilik sutu karıştırıyoruz. Kuru maya yerine 1/2 paket yas mayada kullanabilirsiniz.
- Unu derin bir kaba alıyoruz ortasına tüm malzemeyi koyup çok yumuşak olmayacak şekilde bir hamur elde ediyoruz. 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
- Sosunu hazırlarken önce yağda salçayı biraz kavuruyoruz. Sarımsağı üzerine rendeliyoruz. 1 kaşık ketçap ve şekeri ilave ediyoruz. Sıcak su ile inceltiyoruz. Kaynayınca sutu ilave ediyoruz. Baharatları ve tuzu ilave edip altını kapatıyoruz.
- Pizzamızın üzerine koyacağımız malzemeleri küçük küçük doğruyoruz. Kaşarı rendeliyoruz.
- Ben pizzayı yaparken İtalyan usulü için kelepçeli kalıp altını kullanıyorum. Kalıbı yağlıyoruz.
- Turp büyüklüğünde parçalara ayırıp kalıbımıza göre açıyoruz. Salçalı sosu sürüyoruz.
- Sonra sosis, sucuk, zeytin, mısır, mantar ve biberleri üzerine sıralıyoruz. En son kaşar peynirini serpip 220 derece önceden ısıttığımız alt üst fırının tabanına koyarak 5 dakika pişiriyoruz.
- Daha kalın olan ev tipi pizzamı yaparken büyük boy pizza tepsisinde ( pizza tepsisi yoksa fırın tepsiside olabilir ) Hamuru biraz daha kalın açarak tepsiye yayıyoruz. Yine aynı sıralama ile harcı yerleştirip fırına veriyoruz.
- 10 dakika altı kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.