Ev Yapımı Kajulu Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket erişte
- 1 kase yoğurt
- Tuz
- 2-3 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- Su (üzerine gelecek şekilde)
- (1-2 yemek kaşığı) tereyağı
- Salça (çok az) 1 tatlı kaşığı
- Kırmızı tozbiber
- Kaju (kırığı)
Ev Yapımı Kajulu Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Evyapımı erişteyi ayçiçek yağı ile biraz kavurun.
- Üzerine su ve bi çimdik tuz ilave edip suyu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince erişteyi dinlenmesi için bir kenara park edelim (kenara alalım).
- Bu arada kasenin içine yoğurt koyup sarımsak,ve tuz,ilave edip karıştıralım.
- Dinlenen erişteyi hazırladığımız sarımsaklı yoğurtla buluşturalım.
- Üzeri için tavaya tereyağı salça toz biber ve kajuyu ekleyip biraz tıngırdatın (kavurun)????.
- Yoğurtlu eriştenin üzerine dökün gayri???? afiyetle yiyin????????. Instagram hesabım @habismutfakta takip ve beğenilerinizi bekliyorum .