Mesken İmali Kestane Şekeri Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram kestane
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı su
- 2/3 damla limon
Mesken İmali Kestane Şekeri Tanımı Yapılışı
- Kestaneleri çizikler atın tencere içine su koyun üzerini geçecek kadar kestaneleri haşlayın.
- Kestaneler haşlandıktan sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın.
- Soğuyan kestanelerin kabuklarını bıçak yardımıyla iç ve dış kabuklarını yavaşça soyun bir kaba alın.
- Kestane şekerin şerbeti için: toz şeker, su orta ara karıştırarak kaynamaya bırakın şerbet kaynadıktan sonra altını kısın limon ekleyip 10 dakika daha kaynatın kaynamış şerbetin içine kestaneleri ekleyin 15 dakika kaynatın.
- Kestane şekerini tencereye ile ocaktan alıp şerbetin içinde 1 gün dinlenmeye bırakın.