elektronikci
FD Üye
Ev Üretimi Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 150- 200g kıyma
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ev Üretimi Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 bardak unu bir yumurtayla güzelce yoğuruyoruz. Azar azar bir bardak suyu ek ederek hamurumuzu devam yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru yarım saat dinlendirmemiz kâfi.
- O orta içini ve sosunu hazırlayabiliriz.
- İçi için kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıyoruz. Sos için tereyağını eritip gereçleri ekleyerek bir kaç dakika kısık ateşte karıştırıyoruz.
- Yoğurta isteğe nazaran sarımsak karabiber ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu oklava yardımıyla açıyoruz ve kıymalarımızı kestiğimiz modüllere yerleştirip kapıyoruz. Unluyoruz bir tepsi içerisinde.
- Bir tencerede su ve yarım çay bardağı sıvı yağını kaynatıyoruz.
- Kaynayan suya hazırladığımız mantıları koyuyor ve 10-15 dakika boyunca kaynatıyoruz.
- Pişen mantılarımızı süzüp üzerine yoğurt ve salça sosumuzu döküyoruz.
Ev İmali Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı