bilgisayarci
FD Üye
Mesken İmali Konserve Mısır Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet mısır
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
Mesken İmali Konserve Mısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mısırları yıkayın ve ayıklayın. Haşlamadan evvel ayıklamak daha kolaydır. Fotoğraflarda çektim ayıklamadan evvel mısırı 3-4 kesime bölün uzunlamasına 2-3 sırayı elle ayıklayın bıçak kullanmayın elle ayıklanınca daha canlı kalıyor.
- Sonra baş parmağınızla bir sırayı yana gerçek (Ayıklanmış tarafa doğru) bükün. Bu halde çok rahat ayıklanacaktır.
- Ayıkladığınız mısıra üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin. Süt mısırı kullandım, kaynamaya başladıktan sonra yarım saat pişmesi için kâfi geldi.
- Pişmeye yakın tuz ve şekeri ilave edin karıştırın.
- Ocağı kapatmadan kaynar kaynar kavanozlara doldurup çabucak ağızlarını kapatın ve aksi çevirip tezgaha koyun. Afiyet şifa olsun.