Evde Krema Nasıl Yapılır
Kolay Krema Tarifi
Krema İcin Malzemeler:
2 cay bardağı toz şeker
3 su bardağı sut
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ margarin
Krema Yapılışı:
Yağ haric tum malzemeleri tel cırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin Gobek atmaya başlayınca, icine yağını da koyup, biraz karıştırıp altını sondurun
Yağ, kremaya parlaklık veriyor Ben hic koymuyorum aslında, bir zararını da gormedimimagesevyapimikrematarifi5ad3e3cd33d47png Bu olculerle, bir pastayı kaplayacak kadar krema cıkıyor Eğer bayağı tatlı bir krema istiyorsanız buyuk cay bardaklarını, orta şekerli bir krema istiyorsanız ise klasik tip minik cay bardaklarını kullanabilirsiniz Vanilya sevenler, isteğe bağlı altını kapattıktan sonra bir paket vanilya ekleyebilirler
imagesevyapimikrematarifi5ad3e3ce8ba1a
Kakaolu Krema İcin Malzemeler:
3 Su Bardağı Sut
2 Cay Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
Kakaolu Krema Yapılışı:
Tum malzemeleri kucuk bir tencereye koyun Orta ateşte cırpma teli ile surekli karıştırarak pişirin Karışım kaynamaya başlayınca, (goz goz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın
imagesevyapimikrematarifi5ad3e3cfe0805
Kolay Krema Tarifi
Krema İcin Malzemeler:
2 cay bardağı toz şeker
3 su bardağı sut
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ margarin
Krema Yapılışı:
Yağ haric tum malzemeleri tel cırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin Gobek atmaya başlayınca, icine yağını da koyup, biraz karıştırıp altını sondurun
Yağ, kremaya parlaklık veriyor Ben hic koymuyorum aslında, bir zararını da gormedimimagesevyapimikrematarifi5ad3e3cd33d47png Bu olculerle, bir pastayı kaplayacak kadar krema cıkıyor Eğer bayağı tatlı bir krema istiyorsanız buyuk cay bardaklarını, orta şekerli bir krema istiyorsanız ise klasik tip minik cay bardaklarını kullanabilirsiniz Vanilya sevenler, isteğe bağlı altını kapattıktan sonra bir paket vanilya ekleyebilirler
imagesevyapimikrematarifi5ad3e3ce8ba1a
Kakaolu Krema İcin Malzemeler:
3 Su Bardağı Sut
2 Cay Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
Kakaolu Krema Yapılışı:
Tum malzemeleri kucuk bir tencereye koyun Orta ateşte cırpma teli ile surekli karıştırarak pişirin Karışım kaynamaya başlayınca, (goz goz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın
imagesevyapimikrematarifi5ad3e3cfe0805