Konut İmali Labne (Kaymak Tadında) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg süt
- 1 kibrit kutusu süzme peyniri
Konut Üretimi Labne (Kaymak Tadında) Tanımı Yapılışı
- Çiğ sütümüzü kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
- Yoğurdu mayaladığımızdan bi tık daha sıcak olacak peynirimizi bir kapta çatalla eziyoruz.
- Sütümüzden bir iki kaşık alarak özeyelim ve tenceremize karıştırarak koyalım.
- Sofra bezine ve en üstüne battaniyeyle saralım .
- 12 saat bekleyelim .
- Sonra tülbentimize koyup süzmeye bırakalım en az 6 saat süzdürelim.
- Kabınıza koyalım çırpıcıyla çırpıp pürüzsüz yapalım ve afiyetle yiyelim.