elektronikci
FD Üye
Ev Yapımı Lahmacun (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
- 300 gram dana kuzu karışık kıyma
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 2 orta boy domates
- 7-8 dal maydanoz
- 2.5 tatlı kaşığı domates salçası
- 1.5 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuzot (varsa, isteğe göre)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ev Yapımı Lahmacun (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü ve suyu kaba alıyoruz. Şekeri, mayayı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra unumuzu ekleyip elimizi ıslatarak güzelce yoğuruyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harç için önce soğan, biber ve maydanozu, sonra domatesi rondodan geçiriyoruz.
- Ardından baharat, salça, yağ ve kıymayı ekleyip yoğuruyoruz.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde 10-12 bezeye ayırıyoruz. (bezelerin üzerine nemli bir bez örtelim ki kurumasınlar).
- Bezeleri un yardımıyla bir servis tabağı boyunda açıyoruz.
- Açtığımız hamurun üzerindeki fazla unu süpürüyoruz. 1. 5-2 yemek kaşığı iç harç koyup güzelce yayıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 250 derece fırında, yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere 2’şer 2’şer koyup yaklaşık 8 dk pişiriyoruz. (ben tepsileri teker teker attım, bir tepsiyi çıkardığım gibi zaman kaybı olmasın diye lahmacunları hazırda bekleyen diğer tepsiyi fırına attım).
- Lahmacunlarımız hazır. Bol yeşillikli bir salata, limon veya soğan söğüşle servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.