Mesken İmali Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
Lahmacun hamuru için materyaller;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım paket kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı un (kulak göğsü kıvamında olması gerek)
- 200 gram dana kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Konut İmali Lahmacun Tanımı Yapılışı
- Süt, su, sıvı yağ, tuz, şeker ve maya derin bir kaba konur ve karıştırılır.
- Üzerine denetimli bir halde un ek edilerek yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.
- İç harcı için soğan, domates, maydanoz, kapya biber blenderdan çekilir ve kıymanın üzerine dökülür.
- Sıvı yağ, salça, tuz ve baharatlarda eklenip iç harcı yoğurulur.
- Mayalanan hamurdan bezeler alınır ve yuvarlak bir halde oklava yahut merdane ile açılır.
- Açılan hamurun üzerine 2 kaşık iç harçtan konur ve yayılır.
- Isıtılmış tavada üzeri kapatılarak pişirilir. (isteğe bağlı 250 derecelik alt üst ısıtılmış fırında da pişirilebilir. ).
- Lahmacunu maydanoz ve limonla servis yapabiliriz.