Mesken Üretimi Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 5 su bardağı un
- 2 bardak ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram kıyma
- 2 adet biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 domates
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı su
Mesken Üretimi Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için kaba un, tuz, sıvı yağı alın ve yavaşça üzerine suyu eklemeye başlayın kulak göğsü kıvamına gelene kadar hamurunuzu yoğurun bir kenara alın.
- İçi için domates, biberler, soğanı doğrayabildiğiniz kadar küçük küçük doğrayın.
- Doğradığınız materyalin üzerine kıyma ve geri kalan materyalleri ekleyin kaşığınızla uygunca karıştırın içiniz hazır.
- Hazırladığınız hamuru oklava yardımıyla açın içinizi üzerine koyun. Isıttığınız teflon tavaya lahmacununuzu alın kapağını kapayın ve pişene kadar açmayın.
- Pişen lahmacunlarınızı sırayla servis tabağınıza alın ve üzerini bir bez ile örtün ki lahmacun sert kalmasın. Şimdiden afiyet olsun. ????