Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Yapımı Lahmacun

Ev Yapımı Lahmacun
0
21

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
ev-yapimi-lahmacun.jpg

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 3 su bardağı un ( gerekirse yarım bardak daha eklenebilir)
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık su
İçi için
  • 300 gr kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 adet domates (domatesleriniz büyükse 2 tane yeter)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için bütün malzemeler bir kaba alınır ve kulan memesi kıvamında bir hamur elde edilir. (ele yapışmayacak şekilde olacak) 45 dakika dinlendirilir.
  2. İçi için.Soğan, sarımsak, maydanoz, domates ve biberler robotton geçirilir.
  3. Diğer malzemeler eklenir karıştırılır. ( yarım saat dolapta dinlendirmeye vaktiniz varsa daha güzel olur).
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
  5. Oklava yardımıyla unlayarak tabak büyüklüğünde açılır. ( ne kadar ince açarsanız o kadar güzel olur) üzerine harçtan sürülür.
  6. Yapışmaz tava ocağa alınarak ısıtılır.
  7. Lahmacun konularak kapağı kapatılır.
  8. Orta ateşte pişirilir. ( kapağını sık sık açmayın ki buharıyla harç güzelce pişsin) ortalama 4-5 dakikada pişiyor bir tanesi. Ben iki tava kullanıyorum tavadakiler pişerken diğerlerini açıyorum.
  9. Pişen lahmacunları kapaklı bir tencereye yada temiz bir beze alın ki sıcak kalsın. Bu ölçülerde 12 adet lahmacunum çıktı benim. Afiyet olsun ????.
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt