Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 3 su bardağı un ( gerekirse yarım bardak daha eklenebilir)
- Yarım paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık su
- 300 gr kıyma
- 1 diş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 2-3 adet domates (domatesleriniz büyükse 2 tane yeter)
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için bütün malzemeler bir kaba alınır ve kulan memesi kıvamında bir hamur elde edilir. (ele yapışmayacak şekilde olacak) 45 dakika dinlendirilir.
- İçi için.Soğan, sarımsak, maydanoz, domates ve biberler robotton geçirilir.
- Diğer malzemeler eklenir karıştırılır. ( yarım saat dolapta dinlendirmeye vaktiniz varsa daha güzel olur).
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
- Oklava yardımıyla unlayarak tabak büyüklüğünde açılır. ( ne kadar ince açarsanız o kadar güzel olur) üzerine harçtan sürülür.
- Yapışmaz tava ocağa alınarak ısıtılır.
- Lahmacun konularak kapağı kapatılır.
- Orta ateşte pişirilir. ( kapağını sık sık açmayın ki buharıyla harç güzelce pişsin) ortalama 4-5 dakikada pişiyor bir tanesi. Ben iki tava kullanıyorum tavadakiler pişerken diğerlerini açıyorum.
- Pişen lahmacunları kapaklı bir tencereye yada temiz bir beze alın ki sıcak kalsın. Bu ölçülerde 12 adet lahmacunum çıktı benim. Afiyet olsun ????.