Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (Yumuşak hamur elde edeceğiz)
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 1-2 adet kapya biber
- 1 çay kasığı karabiber
- 1 çay kasığı acı pulbiber
- 1 çay kasığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şalca (Biber salçasıda eklenebilir)
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz. 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Kıymamızı bir kaba alıyoruz içerisine çekilmiş soğan, biber, domates, sarımsağı ekleyip yoğuruyoruz.
- Kalan diğer bütün malzemeleride ekliyoruz ve yoğurma işlemine devam ediyoruz.
- Dinlenen hamurları küçük bezeler halinde ayarlıyoruz.
- Hamurlarımızı servis tabağı ebatında (Kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz) açıyoruz.
- Hazırlanan harcı üzerine sürüp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 200 derecelik fırında alt üst pişiriyoruz.