Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Lahmacun hamuru için;
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un (ele yapışmayan bir hamur olacak)
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 4 adet sivri yeşil biber
- 1 çay bardağı kışlık domates sos
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı, sarımsağı, biberleri, maydanozu, domates sosunu, sıvı yağı, salçayı mutfak robotunda çekin.
- Kıymanın üzerine dökün.
- Tuzu ve baharatları ekleyin ve karıştırın.
- Lahmacun hamuru için tuzu, sıvı yağı, suyu, yeteri kadar unu bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru yarım saat üstü kapalı dinlendirin.
- Hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın.
- Bezeleri merdane ile açıp her bir beze için bir yemek kaşığı harçtan yayıp ağzı kapalı tavada orta ateşte pişirin.
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı