
Ev Yapımı Lavaş Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü (Dondurulmuş)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım rendelenmiş kuru soğan
- 3-4 diş ezilmiş sarımsak
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 4 su bardağı un
- 1 silme yemek kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
- Tuz
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar ılık su
- Patates kızartması
- Soğan salatası (Maydanoz, kuru soğan, domates)
Ev Yapımı Lavaş Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buzu çözülmemiş tavuk göğsünü ince ince doğrayalım.
- Bir karıştırma kabına tavuğun sosunu hazırlayalım. Tüm malzemeleri karıştıralım
- Doğranan tavuk göğsünü sosun üzerine ekleyip iyice karıştıralım. Kapağını kapatıp 3-4 saat buz dolabında dinlendirelim.
- Lavaş hamuru için unu tuzu ve mayayı yoğurma kabına alalım. Ilık suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Daha sonra kapağını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. Bezeleri tava büyüklüğünüze göre açıp pişirelim.
- Lavaşları pişirirken tavaya soslu tavuğu alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Pişen lavaşı pişen tavuğun üzerine koyup yağına bastıralım.
- Daha sonra lavaşa tavuk döner, salata ve patates kızartması koyarak saralım. Dilerseniz ketçap mayonez sıkabilirsiniz. Afiyet olsun ????