Ev Yapımı Lezzetine Güvendiğim Tek Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında olsun)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- Çeyrek limon suyu 1 yemek kaşığı(limon sayesinde hiç yumurta kokusu olmuyor)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 buçuk su bardağı un
- İsteğe göre yarın limon kabuğu
- 1 fiske tuz (yumurta beyazına)
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 paket vanilin
- Krema soğuduktan sonra içine 1 adet muz koydum(siz tercihinize göre meyve kullanabilirsiniz)
- Arası için ayriyeten ben çikolata parçaları kattım çok lezzetli oluyor
- 1 paket orman meyveli kremşanti
Ev Yapımı Lezzetine Güvendiğim Tek Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk öncelikle oda ısısındaki 4 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
- Daha sonra beyazına bir fiske tuzu ekleyip çırpıyoruz traş köpüğü kıvamına gelene kadar.
- Daha sonra sarısına şekerimizi ekleyip çırpıyoruz. Beyazlaşana kadar.
- Daha sonra sarısına limon suyunu ve limon rendesini ekleyip unu kabartma tozunu vanilini eleyip çırpıyoruz.
- Sarısıyla beyazını birleştiriyoruz spatula ile tek bir yöne doğru karıştırıyoruz.
- Daha sonra kelpçeli kalıbımıza döküyoruz( kalıbı yağlamamanız gerekiyor aksi halde kekinizin kabarmasında sıkıntı yaşayabilirsiz )
- Benim kelepçeli kalıbımın ölçüsü 26 santim büyük olmasına rağmen çok güzel kabarıyor.
- Önceden ısıtılmış altı üstü ayar 180° fırınımızda 25 dakika pişiriyoruz sizin yine kontrollü olmanızda fayda var.
- Kreması için vanilin ve tereyağı hariç tüm malzemelerimizi tencereye ekleyip pişiriyoruz göz göz olduktan sonra ocaktan alıp tereyağımızı ve vanilimizi ekliyoruz.
- Krema soğuduktan sonra mikser yardımı ile biraz çırpıyoruz. (kıvamı için)
- Daha sonra ılıyan kekimizi kesiyoruz ben 3 parçaya böldüm.
- Daha sonra kremasını katıyoruz (sütle ıslatma ihtiyacı duymadım çok yumuşak bir pandispanya olduğu için ) daha sonra arasına istediğiniz şeyi katıp katları kapatabilirsiniz üstünün süslemesi de size kalmış. Çok lezzetli oldu afiyet olsun ????????????.