
Mesken Üretimi Limonata Tanımı İçin Gereçler
- 2 tane donmuş portakal
- 3 tane limon
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1,5 litre soğuk su
- Buz
- Bir kaç yaprak taze nane
Mesken Üretimi Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle limonun kabukları beyazları almadan soyulur ve suyu sıkılır.
- Donmuş portakallar dondurucudan çıkarılıp 15-20 dk biraz eridikten sonra kabukları beyazları almadan iri iri soyulur.
- Rondoya portakal içi, portakal kabukları, limon kabukları ve suyu, şekeri ilave edip yeterlice ezilinceye kadar çekin.
- Posa derin bir kaba alınıp üzerine 1, 5 litre soğuk su ve nane yaprakları eklenip güzelce karıştırılır.
- Harmanlanan içecek süzülerek şişelere doldurulur.
- Buz ile servis edilir. Afiyet olsun.