bilgisayarci
FD Üye
Ev İmali Lokma Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2.5 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 3 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
Ev İmali Lokma Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, un, tuz, şeker suyu karıştırıp akışkan bir hamur elde ediyoruz 30 dakika mayalıyoruz.
- Bir tarafta da şerbet için şeker ve suyu karıştırıp, hazırlayıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra kızartmaya başlıyoruz hamuru bir tatlı kaşığı ile ısıtılmış yağa atıyoruz.
- Kızarttığımız lokmaları çabucak soğuk şerbete atıyoruz.
- Kısık ateşte kızartılmalı buradaki en kıymetli nokta şerbet soğuk tatlı sıcak olacak şerbette çok bekletmeden tabağa alıyoruz. Afiyet olsun.