Ev İmali Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım limonun suyu
- 1 adet limonun kabuğunu rendesi
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 200 sütlü kuvertür çikolata
- 200 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı krem çikolata
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 adet küçük uzunluk muz
- Keki ıslamak için;
- 1 çay bardağı soğuk süt
- Süslemek için;
- 1 küçük kase dövülmüş fındık
- 2 yemek kaşığı toz yeşil fıstık
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Ev İmali Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta şekeri tel çırpıcı ile 5 dk çırpın sütü yağı ekleyin çırpın, sonra kakaoyu ekleyip, çırpın. Unu azar azar eleyerek koyalım karıştıralım vanilyayı, kabartma tozu, limon suyu ve rendesini koyup, karıştıralım.
- Orta uzunluk yağlanmış unlanmış borcam kaba kek hamuru dökelim. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk denetim ederek pişirelim kürdan testi keki denetim edelim.
- Pişen keki soğumaya bırakalım kürdanla delikler açalım soğuduktan sonra sütü gezdirerek dökelim, muhallebi materyalleri mikser kabında şekeri vanilya tereyağ hariç koyalım hepsini sütle birlikte uygunca çırpalım.
- Süzerek tencereye alalım üzerine şekeri ekleyelim koyu kıvamda pişirelim. Pişince mikser kabına alalım tereyağı vanilya koyup, çırpalım.
- Soğuyan kekin üzerine bu muhallebiyi gezdirerek dökelim düzeltelim soyduğumuz muzları bütün formda aralıklı yerleştirelim kalan muhallebiden muzların üzerine yavaşça biraz sürelim tekrar dolaba 15 bekletelim.
- Diğer tarafta benmari yordamı çikolataları eritelim içine krem çikolatayı katıp karıştıralım başka tarafta tencereye sütü suyu nişastayı kakaoyu koyalım kıvam alınca kapatalım, düzgünce karıştıralım.
- Erittiğimiz çikolata katalım bu pişirdiğimizi karıştıralım tereyağı sıvı yağı koyup tekrar karıştıralım.
- Muzları muhallebinin üzerine bu çikolata sosu gezdirerek dökelim bir gece buzdolabında bekletelim sonraki gün dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.