![ev-yapimi-manti-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/17/ev-yapimi-manti-1.jpg)
Ev Yapımı Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzeri için kuru nane
- 1 adet soğan
- 200 gram kıyma
- 1 er tatlı kaşığı tuz pul biber ,karabiber, toz kırmızı biber
- 5 kaşık yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 1 çimdik tuz
- (kişi sayısına göre değişiklik gösterir)
- 1 kaşık domates salçası
- 1 adette domates i küçük parçalar halinde doğrayın
- Biraz da kavurmak için ayçiçek yağı
Ev Yapımı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
بسم الله الرحمن الرحيم
- Hamuru için bir kaba un, su, tuz ve yumurtayı alalım güzel bir kıvam alana kadar yoğuralım yapmış olduğumuz hamurunuzu dinlenmesi için bir kenara alalım.
- Hamurumuz dinlenirken biz de iç malzemesini hazırlayalım.
- Soğanlarımızı çok ince şekilde kıyalım daha sonra kıymayı ve baharatlarla beraber karıştıralım iç harcımız hazır.
- Dinlendirdiğiniz hamurumuzu tezgah alalım ve bezeleri ayıralım.
- Daha sonra baklava hamurundan hafif kalın olacak şekilde açalım ve kare şekli vererek keselim ve mantı şeklini verelim.
- Pişirmek için uygun tencereye su koyalım. Kaynayınca mantımızı salalım ve kısık ateşte isteğe göre pişirelim (biz az pişmiş seviyoruz.)
- Pişen mantımızı servis tabağına alıp soslarımızı da ekledikten sonra yemeğimiz hazır olacak. Afiyet şifa olsun.